WijBlog

Een Weblog is als een dagboek. Het kan daarnaast ook functioneren als medium om meningen te ventileren en daarop reakties van derden te ontvangen. In dit Weblog komen beide vormen aan de orde.

Vier kookboeken gereed

Nadat de delen 3 en 4 van Click & Kook gereed waren, zijn we begonnen om een uitgever te zoeken. Binnenkort leest u daar meer over.

Click & Kook is op de markt

Op zondag 13 maart 2012 (inderdaad, op moederdag) werd Click & Kook officieel gepresenteerd. Het was een drukbezochte presentatie, waar werd gemeld dat Click & Kook ook werkt op de IPad en op Android-tablets. Kijk op de website (www.clickenkook.nl) hoe dat werkt.

Introduktie Click & Kook Deel 1

Op zondag 13 mei 2012 wordt in café 't Spul, Hoogstraat 92 te Schiedam, Click & Kook Deel 1 geïntroduceerd en gepresenteerd tussen 15.00 en 16.00 uur. Na een computerdemonstratie wordt iedere aanwezige in de gelegenheid gesteld een exemplaar (of meer...) aan te schaffen (liefst gepast betalen...).

Click & Kook Deel 1 CD is gereed

Begin april 2012 werd de MasterDisk met het programma Click & Kook-1 bezorgd bij een CD-Perserij, die er honderden copieën van maakte. Sinds dinsdag 17 april is de CD beschikbaar voor de verkoop.

Click & Kook programma gereed

Eind januari 2012 werd de laatste hand gelegd aan het Click & Kook computerprogramma. Het programma werd ontwikkeld op een iMac en daarom was de Mac-versie als eerste gereed. We wilden natuurlijk ook alle Windows gebruikers de mogelijkheid geven om Click & Kook te gebruiken. Er is voor gezorgd dat Click & Kook werkt op computers die draaien onder Windows XP, Windows Vista en Windows 7. We hebben Windows 8 nog niet ter beschikking, maar verwachten dat Click & Kook ook onder Windows 8 zal draaien.

De editor

Click & Kook is ontstaan als leermethode op scholen, te gebruiken door een kookdocent. Voor het ombouwen van deze leermethode tot een voor velen bruikbaar hulpmiddel bij het koken was veel meer nodig.  We hadden een editor nodig en die hebben we ook gevonden. De editor zorgt er o.a. voor dat voor alle recepten in Click en Kook dezelfde taal en dezelfde afkortingen wordt gebruikt.

In 2011 werden alle recepten van deel 1 (Basisgerechten) en een gedeelte van de recepten van deel 2 (Buitenlandse gerechten) in samenwerking met de editor aangepast en voor algemeen gebruik geschikt gemaakt.. 

Merken en merkenrecht

Omdat Click en Kook in haar foto's werkt met produkten van (bekende) merken, was het noodzakelijk alle bedrijven, waarvan Click en Kook merkprodukten gebruikt, te vragen om toestemming voor het 'beeldrecht'. Het gaat hier om tientallen bedrijven. In het jaar 2011 is van alle betrokken bedrijven toestemming verkregen. 

Click & Kook

De stand van zaken:

Deel 1 en deel 2 van het kookboek Click & Kook zijn zo goed als gereed, zowel wat betreft woord (de boodschappen en de kookinstrukties), als beeld (de gefotografeerde opstellingen.

 Click & Kook wordt ontwikkeld als zelfstandig draaiende applicatie en draait onder MacOSX en Windows. Hieraan wordt hard gewerkt.


Eerste versie voor Click en Kook gereed

Vandaag is na vele uren werk een eerste versie van het programma Click en Kook gereed gekomen. Het programma is echter nog lang niet af. Het is nu nog te traag en het programma voldoet nog niet aan eisen van transparantie. Het programma is pas gereed als er geen handleiding nodig is om het te gebruiken.

Opgericht

De stand van zaken:

• Wij bestaat, ofwel het bedrijf bestaat (als Coop-Wij ua)).

• Wij heeft een KvK-nummer en een belastingnummer en een banknummer en dat zijn voorlopig wel genoeg nummers.

Bijna gestart

De stand van zaken:

• Het station notarisakte is 'under construction', maar de naam is vastgelegd.

• Het logo is klaar (zie links op deze pagina)

• De domeinnaam is vastgelegd en de website draait

• Aanvraag precario ingediend  

Doel van dit Weblog

Binnenkort verschijnt op deze plaats van alles en nog wat dat te maken heeft met Coop-WIJ's ontstaan en ontplooiïng, inclusief de toekomstplannen.  


Vergeet ons niet, maar maak meteen een bookmark aan!